Recepty

21.05.2010 09:46
Príprava pokrmov z hlodavcov (Plchov, veveričiek, sysľov, a iné) Zviera sa najprv zabije a vypustí sa krv. Potom sa stiahne koža a vyberú vnútornosti. Koža sa sťahuje vždy od zadných končatín smerom k hlave. Mäso sa riadne opere a vysuší. Z mäsa hlodavcov sa pripravujú rovnaké pokrmy ako z...
21.05.2010 09:31
Najjednoduchšie sa mi so sebou nosia ovsené vločky. Sú ľahké, zaberú málo miesta (pri varení nadobudnú), sú výživné. Sladká ovsená kaša: uvaríme ovsené vločky vo vode s trochou soli. Podľa potreby ku koncu miešame, aby sa nepripálila. Keď sú uvarené, urobím trochu mlieka zo sušeného, pridám...
19.05.2010 05:02
Síce to nie je recept na prípravu jedla, ale treba sa niekomu môže hodiť. Jedná sa o prípravu "čaju" v dobe keď pravý čaj nie je k dispozícii a bylinky ešte alebo už nerastú :-) K príprave potrebujeme len vodu, trochu ihličia (najlepšie sú mladé výhonky smreku) a pár malých vetvičiek z...