Maskáče Vzor 97

26.05.2010 18:05

Vzor 97 (vz.97)
Maskáče používané Ozbrojenými silami SR. Vyrobené z kvalitného materiálu 50% bavlna, 50% polyester. Šijú sa v Michalovciach.


Vojenské nohavice vzor 97

Nohavice majú na sebe dokopy 7 vreciek, 2 na zadku, 2 na stehnách a 2 štandardne hore na nohách, pod jedným z ktorých sa ešte nachádza jedno malé vrecko. Všetky sú veľmi pevné a uzatvárajú sa na gombíky a kúsok suchého zipsu. Sú dostatočne veľké na rôznu výstroj a iné potrebné veci. Dolu na pravej nohe sa ešte nachádza puzdro na nôž. Medzi nohami sa zapínajú na 6 gombíkov. Myslím, že gombíky sú oveľa lepšie ako zips, pretože sa tak skoro nepokazia. A aj keby, stačí prišiť len nový gombík. Na spodku nohavíc sú gumky, ktoré slúžia na to aby ste maskáče nemuseli strkať do kanád.
Vojenské nohavice vzor 97

Vojenská blúza vzor 97

Blúza sa skladá s takých istých materiálov ako nohavice 50% z bavlny a z 50% z polyestru, takže je tiež veľmi odolná. Nohavice aj blúza sú šité v Michalovciach. Zapínanie bundy tvorí 5 gombíkov. Na blúze je spolu 10 vreciek. Dve sú na rukávoch, 1 je na ľavej strane pŕs, 2 sú dole vzadu a 3 sú dole vpredu s ktorých 2 sú na zásobníky. Bunda obsahuje aj dve vnútorné vrecká. Vrecká sa uzatvárajú na gombíky alebo na suchý zips. Na ľavej strane pŕs sú aj suché zipsy na menovku a hodnosť. Najviac namáhané miesta sú podobne na nohaviciach prešité.

Vojenská blúza vzor 97



Vojenský kabát vzor 97 Kongo

Kongo sa materiálom z ktorého je vyrobené nelíši od ostatných výstrojných súčastí. V porovnaní s bundou je prešité v hornej vnútornej časti. Takisto aj jeho dĺžka je trocha väčšia. Kongo obsahuje 2 vrecká na zásobníky spolu s štandardnými vreckami na ruky šikmého prierezu. Tieto vrecká sa uzatvárajú pomocou 2 gombíkov. Rovnako ako na bunde sa na hrudi nachádza jedno vrecko so suchým zipsom na menovku spolu so suchými zipsami na hodnosť nad ním. Jedno vrecko sa nachádza aj na ľavom rukáve, na ktorom je vyšitý slovenský odznak. Dôležitým rozdielom je golier, ktorý je oveľa vyšší a obsahuje aj suchý zips na jeho zopnutie okolo krku, a tak poskytuje oveľa väčšiu ochranu pred chladom. V jeho zadnej časti je vnútorne vrecko v ktorom sa ukrýva kapucňa. Je však veľmi tenká a tak lepšie poslúži ako poťah na helmu. Vrecko sa uzatvára pomocou zipsu.
Vojenský kabát vzor 97 Kongo

Vojenský opasok s plastovou sponou

Originálny vojenský opasok používaný v súčasnej dobe ASR s nastaviteľnou dĺžkou a plastovou sponou.
Vojenský opasok s plastovou sponou

Kanady

Kanady vz. 90

Originálne čierne vojenské kožené kanady s gumenou podrážkou. Charakteristické vysokou životnosťou a odolnosťou v náročných podmienkach. Používané v OSSR a AČR.

Kanady vz. 90

 

Kanady vz. 60

Originálna obuv používaná OSSR a AČR. Kanady vzor 60 sú celokožené, z prírodnej hovädziny, nepremokavé.

Kanady vz. 60

 

Plátenná obuv

Originálna plátenná obuv, maskáčová, s gumenou podrážkou. Používaná v Ozbrojených silách Slovenskej Republiky.

Plátenná obuv